logo scouting blauw

Nieuws!

De Grote Clubactie 2023

Baukeliencoat

🌟 Help ons met de laatste loodjes 🌟

De Grote Clubactie is terug en we hebben jouw hulp nodig om ons doel te bereiken. 💪 Zoals je ziet staat Baukelien II ondertussen in de coating en ziet het schip er alweer heel anders uit! 🤩 Dit jaar gaat de hele opbrengst van De Grote Clubactie naar de laatste details van Baukelien II. Denk hierbij aan stootwillen, sleeplijnen, verlichting en alles wat er aan boord nodig zal zijn. Doe jij mee?

Het is super simpel:
1️⃣ Koop een lot (of meerdere) van ons.
2️⃣ Maak kans op te gekke prijzen!
3️⃣ Vaar binnenkort mee op Baukelien II 🛳️

Samen kunnen we het verschil maken! Koop vandaag nog je lot(en) en deel dit bericht met je vrienden en familie, zodat ook zij kunnen meedoen! 🥳

Klik hier om je loten te kopen: https://tinyurl.com/Baukelien

Alvast bedankt voor jullie steun! 🙏💚 #GroteClubactie #SteunOnzeClub #SamenSterk #scoutingsneek #scoutingnl #sneek #greatepier #baukelien #firda #mbo

Gezocht: Secretaris

Binnen onze Scoutinggroep heeft onze secretaris (na bijna 6 jaar) aangegeven haar functie te willen neerleggen. Vandaar dat wij op korte termijn op zoek zijn naar een nieuwe: Secretaris

Binnen het bestuur houdt de secretaris zich bezig met het voorbereiden en notuleren van de bestuursvergaderingen (ongeveer 10 * per jaar) en de groepsraadvergaderingen (2 * per jaar). Verder zorgt de secretaris voor de afhandeling van de algemene e-mail, post en telefoon.

Uiteraard wordt het actief meedenken over de ontwikkelingen binnen Scoutinggroep Greate Pier zeer op prijs gesteld. Een Scoutingachtergrond is voor deze functie zeker niet noodzakelijk. Iedereen is van harte welkom voor deze functie. Het bestuur bestaat verder uit een voorzitter (directe aanspreekpunt over het beleid), een groepsbegeleider (directe aanspreekpunt voor de speltakleiding), een penningmeester (directe aanspreekpunt voor financiën) en een algemeen lid. Het zou mooi zijn als jij je als vrijwilliger ook wil inzetten voor onze bloeiende en energieke Scoutinggroep! Heb je vragen of wil je meer informatie mail of bel onze voorzitter Kris van der Velde (voorzitter@scoutingsneek.nl of 06-22568992).

De secretaris zal worden verkozen door de groepsraad (vergelijkbaar met een ledenvergadering). De eerstvolgende groepsraad is op 16 april aanstaande. Het zou mooi zijn als wij jou dan al kunnen voordragen als onze nieuwe secretaris.

ouderparticipatie

Grote Clubactie 2022

Dit jaar nemen wij als Scouting Greate Pier deel aan de Grote Clubactie. Deze Clubactie komt in de plaats van de Scoutingloterij. Zaterdag 24 september is de lotenverkoop van start gegaan. Maar liefst 80% van de opbrengst van loten is voor onze eigen scoutinggroep! Ons deel van de opbrengst zal naar de bouw van Baukelien II gaan. Een lot kost € 3,- en van de opbrengst gaat 80% naar onze clubkas!Natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen.Met het verkoopboekje verkoop je loten aan familie, vrienden en buren - als je de QR code zelf scant, kun je de link heel makkelijk doorsturen via Whatsapp! De loten kunnen online gekocht worden door de QR-code op de voorkant van het boekje te scannen. De kopers komen dan direct op de persoonlijke online verkooppagina. Uiteraard is het ook mogelijk om het papieren machtigingsformulier in het boekje in te vullen. Meer informatie over het verkopen van loten vind je op de website van de Grote Clubactie
Wist je dat het ook mogelijk is om een superlot aan bijvoorbeeld bedrijven te verkopen? Een superlot kost € 150, maar is goed voor 50(!) loten. Bovendien maakt onze vereniging voor elke verkochte superlot kans op een extra prijs van € 5.000! Een superlot verkoop je via eenonline lotof een papieren formulier, dat je bij mij kunt aanvragen. Laat je het ons weten als je een superlot hebt verkocht? De papieren machtiging moeten we uploaden om deze goed te kunnen verwerken. 
 baukelien clubactie

Opbrengst Jantje Beton 2022

Afgelopen maand is er weer door Greate Pier collecte gelopen voor Jantje Beton. Ieder jeugdlid heeft een collectebus gekregen en mocht een aangewezen straat lopen. Daarnaast hebben we op een vrijdagavond met de junioren zeeverkenners, zeeverkenners en wilde vaart gezamenlijk Duinterpen gelopen. De volgende ochtend ook gezamenlijk met de Dolfijnen in de Stadsfenne, Pasveer en Oudvaart. En het ging heel gezellig, gemoedelijk maar ook fanatiek!

Het resultaat mag er zijn. Er is maar liefst € 3547,- opgehaald!!!

Een recordbedrag voor Greate Pier! De helft van de opbrengst mogen wij als Scoutinggroep ontvangen. Met de andere helft helpt Jantje Beton andere kinderen met het verzorgen van speelplekken. Zie jantjebeton.nl. Een winwin situatie: we zamelen geld voor onszelf in en we helpen kinderen die geen speelplek hebben!

Jantje bedankt dan ook alle leden van Greate Pier en de ouders, begeleiders en leiding voor het meehelpen.