logo scouting blauw

Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

Nieuws!

Grote Clubactie 2022

Dit jaar nemen wij als Scouting Greate Pier deel aan de Grote Clubactie. Deze Clubactie komt in de plaats van de Scoutingloterij. Zaterdag 24 september is de lotenverkoop van start gegaan. Maar liefst 80% van de opbrengst van loten is voor onze eigen scoutinggroep! Ons deel van de opbrengst zal naar de bouw van Baukelien II gaan. Een lot kost € 3,- en van de opbrengst gaat 80% naar onze clubkas!Natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen.Met het verkoopboekje verkoop je loten aan familie, vrienden en buren - als je de QR code zelf scant, kun je de link heel makkelijk doorsturen via Whatsapp! De loten kunnen online gekocht worden door de QR-code op de voorkant van het boekje te scannen. De kopers komen dan direct op de persoonlijke online verkooppagina. Uiteraard is het ook mogelijk om het papieren machtigingsformulier in het boekje in te vullen. Meer informatie over het verkopen van loten vind je op de website van de Grote Clubactie
Wist je dat het ook mogelijk is om een superlot aan bijvoorbeeld bedrijven te verkopen? Een superlot kost € 150, maar is goed voor 50(!) loten. Bovendien maakt onze vereniging voor elke verkochte superlot kans op een extra prijs van € 5.000! Een superlot verkoop je via eenonline lotof een papieren formulier, dat je bij mij kunt aanvragen. Laat je het ons weten als je een superlot hebt verkocht? De papieren machtiging moeten we uploaden om deze goed te kunnen verwerken. 
 baukelien clubactie

Opbrengst Jantje Beton 2022

Afgelopen maand is er weer door Greate Pier collecte gelopen voor Jantje Beton. Ieder jeugdlid heeft een collectebus gekregen en mocht een aangewezen straat lopen. Daarnaast hebben we op een vrijdagavond met de junioren zeeverkenners, zeeverkenners en wilde vaart gezamenlijk Duinterpen gelopen. De volgende ochtend ook gezamenlijk met de Dolfijnen in de Stadsfenne, Pasveer en Oudvaart. En het ging heel gezellig, gemoedelijk maar ook fanatiek!

Het resultaat mag er zijn. Er is maar liefst € 3547,- opgehaald!!!

Een recordbedrag voor Greate Pier! De helft van de opbrengst mogen wij als Scoutinggroep ontvangen. Met de andere helft helpt Jantje Beton andere kinderen met het verzorgen van speelplekken. Zie jantjebeton.nl. Een winwin situatie: we zamelen geld voor onszelf in en we helpen kinderen die geen speelplek hebben!

Jantje bedankt dan ook alle leden van Greate Pier en de ouders, begeleiders en leiding voor het meehelpen.

Jantje Beton 2022

3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts 1 keer per week buiten. En steeds meer kinderen kunnen niet naar een club of vereniging. Buitenspelen is belangrijk; juist in deze tijd! Scouting Greate Pier collecteert mee tijdens de Jantje Beton Collecte van 7 t/m 12 maart en spekt daarmee tegelijk de eigen clubkas. Dit jaar gelukkig weer langs de deuren in de eigen straten, en de gezamenlijke wijken. Ben je niet thuis? Dan kan je ook digitaal doneren. Help een uurtje mee en stuur onze collectepagina zo veel mogelijk door! Ouders, buren, opa's en oma's, vrienden en familie kunnen allemaal meehelpen.

Klik hier om te doneren!

272038267 5183620671670341 8058340521993957824 n

Kiellegging Baukelien II

Met het lijmen van een munt in de kiel is gistermiddag het officiële startschot gegeven voor de bouw van onze sleepboot "Baukelien II" , een gezamenlijk project van onze Scoutinggroep en ROC Friese Poort in Sneek.
Na een welkomstwoord van de projectgroepen plaatste Lennart samen met de studenten en docenten van de opleiding Maritieme Techniek een munt in de kiel; een traditionele ceremonie die het schip geluk en voorspoed brengt.
Door de start van dit project is de samenwerking tussen de opleiding Maritieme Techniek en onze Scoutinggroep nog sterker geworden. Wij zijn erg dankbaar voor deze kans en het enthousiasme van de teams van de Friese Poort. We hopen dat we met dit project nog meer jeugd en jongeren enthousiast kunnen maken voor de maritieme sector en de watersport rondom Sneek. Dankzij een fikse startsubsidie van het Old Burger Weeshuis was het mogelijk om het nieuwbouw project al zo snel op te starten. De planning is dat het casco eind januari 2023 gereed zal zijn. Wij kunnen niet wachten!

202203034699