logo scouting blauw

Scouting is uitdaging!

En wij dagen jou uit! Vanaf je zevende kun je lid worden bij Greate Pier. En wij bieden je iedere week een nieuw programma, aangepast op jouw leeftijd en interesses.
Iemand van 8 vindt andere dingen leuk dan iemand van 18. Daarom is elke scoutinggroep opgedeeld in leeftijdsgroepen. Die noemen we speltakken. Naarmate je ouder wordt, wordt je speltak steeds zelfstandiger.

7-11 jaar:            Dolfijnen
11-15 jaar:          Zeeverkenners
15-18 jaar:          Wilde Vaart
18-21 jaar:          Loodsen
21+ jaar:             Plusscouts
Vanaf 18 jaar:      Leiding

Als je lid wilt worden, mag je eerst een paar keer komen kijken. Zo ontdek je snel genoeg of Scouting iets voor jou is. Mocht je het niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het leuk, dan word je lid, en mag je iedere week komen.

Inschrijfformulier 2017
Machtigingsformulier 2017

Uniform

Binnen scouting werken we net zoals andere sporten met een uniform. Dit heet een “scoutfit”. Hieronder staan afbeeldingen van wat je nodig hebt voor een compleet uniform. Als je op de afbeeldingen klikt, ga je direct naar de scoutshop, waar je de onderdelen kan bestellen. (Onze dassen heten in de scoutshop eigeel)

Mocht je interesse hebben in een groepstrui, groepsjas of groeps t-shirt, meld het dan even bij de speltakleiding.

waterwerk 16301106dasringinstallatietekenPet

Contributie en Stichting Leergeld

De contributie wordt per kwartaal middels automatische incasso geïnd. De contributie bedraagt:
·         Dolfijnen: € 37,50;
·         Zeeverkenners: € 40,00;
·         Wilde Vaart: € 40,00;
·         Loodsen: € 40,00;
·         Plusscouts: € 15,00.

Mocht de contributie een probleem zijn, dan kun je contact opnemen met Stichting Leergeld. Zij helpen kinderen van ouders die (tijdelijk) krap bij kas zitten. Zie ook www.leergeldsneek.nl.
Bijkomende kosten zijn het uniform (ongeveer €55) en een kleine bijdrage van enkele euro's voor een wandeltocht of de zwemwedstrijden etc. 
Bijdrage voor deelname aan zomerkampen zijn afhankelijk van de te organiseren activiteiten en speltakken maar worden zeer bewust zo laag mogelijk gehouden. 

Beëindiging van het lidmaatschap van de scout:

Dit kan schriftelijk (via mail) bij de speltakleiding, de penningmeester en/of ledenadministratie.
Stopzetting van de contributie: dit geschiedt alleen aan het eind van het lopend kwartaal en kan alleen via schriftelijke afmelding (minimaal 4 weken vóór het nieuwe kwartaal) bij de penningmeester of ledenadministratie. Er vindt geen restitutie plaats van het lopend kwartaal.
Stuur voor uitschrijving van de scout en stopzetting van de contributie een mailtje naar één van de volgende e-mail adressen: penningmeester@scoutingsneek.nl of ledenadministratie@scoutingsneek.nl en/of naar de speltakleiding.  
foto serie