logo scouting blauw

CWO | Instructielessen

CWO logo 1

CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen. Deze Nederlandse stichting is een samenwerkingsverband van de ANWB, het Watersportverbond en de Hiswa, en heeft als doel het op niveau houden van de Nederlandse watersportopleidingen. Het is in Nederland dé autoriteit op het gebied van zeildiploma's. Het systeem van CWO-diploma's is een uniform systeem in Nederland dat algemeen erkend wordt, dus ook bij zeilscholen, zeilverenigingen en Scouting Nederland.
Wie binnen Scouting de term CWO laat vallen, zal in Nederland vooral denken aan de Kielboot zeilvaardigheidsdiploma's. De diploma's die binnen het Nederlandse waterwerk worden gebruikt, zijn voornamelijk die van kielboot en roeien, hoewel er meer disciplines binnen CWO bekend zijn. Hieronder vallen onder andere de diploma's Kielboot 1 en 2 (voor beginners), Kielboot 3 (voor gevorderden) en Kielboot 4 (voor wie zeilinstructeur wil worden). Zeilscholen die erkend zijn door de CWO, mogen deze CWO-diploma's uitgeven. Scouting Nederland beschikt zelf over één zeilschool, namelijk Zeilschool Scouting Nederland in Harderwijk.

Binnen scouting Greate Pier hebben wij onze eigen CWO opleiding. Deze worden voornamelijk op dinsdagavond gehouden bij ons clubhuis in Sneek.
Tijdens deze opleidingen proberen ervaren instructeurs de kneepjes van het zeilen in lelievletten over te brengen. De opleidingen zijn voor iedereen die wilt leren zeilen.
De kosten van deze opleidingen bedragen €0. Wanneer je slaagt voor het examen kan je op eigen kosten het insigne aanschaffen.


Contactpersonen:
Erik van Dijk & Theo Agricola
cwo@scoutingsneek.nl