logo dolfijnnen

Noord: Vlotten / Zuid:kano’s

Op 25 juni gingen we allemaal lekker het water op! De Noordgolf pionierde 3 mooie vlotten. Uiteraard werden die ook getest en ze bleven allemaal heel! Al was nat worden ook niet erg, want het was prima weer.
De Zuidgolf ging met de kano op pad. De Baukelien trok in een mooi sleepje de boten naar het begin van de kanoroute waarna we even lekker konden peddelen. Het pauzemoment werd op het water gedaan en was dus heel gezellig.

Jungledag 2022

In de bossen van Oranjewoud (of was het toch Mexico?) was de zeldzame Cocacatepetl-vogel gespot! Met welpen vanuit heel Friesland was het Jungledag.
Per golf/groep deden we verschillende spellen om de Cocacatepetl (of Coca) beter te leren kennen. Er was een memorie, een geheimschrift, puzzel en verschillende opdrachtjes. Ook maakten we van wol een mooi kunstwerkje dat ons wellicht kon beschermen als we de echte jungle in zouden gaan op zoek naar de Coca-vogel.
Toen we het lege nest van de Cocacatepetl bekeken hadden kreeg iedere groep de opdracht om gekleurde veren te zoeken en dan bij de plek te komen waar eitjes lagen. Dat was best heel lastig!! Gelukkig lukte het de meeste groepen om eieren te vinden en om uit handen van de stropers te blijven. De eitjes hadden we niet met de handen aangeraakt en de (behoorlijk mensenschuwe) Coca-vogel kon dus verder gaan met broeden. We hebben haar gelukkig nog wel even kunnen zien.
Het was een warme en gezellige middag. We kregen een prachtige badge als aandenken.

Insigne-opkomst

Het is 11 juni en het einde van het school-/scoutingseizoen is in zicht. Vandaag was het daarom tijd om te laten zien wat we de afgelopen tijd geleerd hadden. Het was daardoor een druk programma. Er werd geroeid voor het insigne 'Aanmonsteren'. Voor 'Knopen' moesten niet alleen geknoopt worden, maar leerden we ook hoe een touw opgebouwd is. Door een appel en aardappel te schillen, een schroef in hout te draaien en de verschillende onderdelen te benoemen konden de oudste dolfijnen ook nog hun insigne 'Zakmes' verdienen.
Voor de meeste dolfijnen zal de linkerschouder van het uniform dus weer een stuk voller worden na vandaag!

Zeilen en timmeren - deel 2

Vandaag waaide het een stuk harder dan vorige week. Door die stevige wind gingen de vletten waarmee de Zuidgolf-dolfijnen zeilden een paar keer flink scheef. Maar het was mooi weer en erg leuk om op het water te zijn. Ook werd er onderweg goed met de benamingen van de bootonderdelen. 
De Noordgolf timmerden er ondertussen lekker op los en bouwden prachtige hutten met meerdere etages.
Vanwege Hemelvaart en Pinksteren zijn er de komende 2 weken geen opkomsten.