logo dolfijnnen

Lekker springen!

In de ochtend van 13 juli vonden we het niet erg dat het opnieuw een ochtend met plensbuien was. Voor de seizoensafsluiting hadden we namelijk in de trampoline-hal afgesproken. Iedereen kon naar harte lust springen, rennen en slingeren. Omdat je wel erg warm werd van zoveel activiteit was er in de pauze een ijsje ter verkoeling. Tijdens de afsluiting namen we nog afscheid van (hulp-)leiding die (tijdelijk?) andere bezigheden heeft en was het tijd om iedereen een goede zomer te wensen.

Film!

Op 6 juli liet de zomer ons helaas in de steek. De leiding had een prachtige activiteit voorbereid, maar de harde wind en plensbuien maakte dat er nog snel een binnenprogramma bedacht moest worden. Het clubhuis werd omgetoverd tot een bioscoop met 3 zalen zodat er voor iedereen wat de kiezen was. Sommige dolfijnen waren in onesy of pyjama zodat het een lekker ontspannend ochtendje was.
Ondertussen was de leiding wel druk, want elke dolfijn kreeg natuurlijk limonade en een schaal versgebakken popcorn.

Lekker zwemmen bij De Potten

In de ochtend van 29 juni verzamelen de dolfijnen met met veel ouders, broertjes en zusjes op het zwemstrandje bij De Potten. Na de gezamenlijke opening vermaakt iedereen zich prima. Het water is van een aangename temperatuur, dus er wordt lekker gezwommen, kuilen gegraven en met de waterpistooltjes gespeeld. Het was een ontspannende ochtend.

Midzomernachtkampje

Op 22 juni was het de langste dag. En dus de perfecte reden voor een leuk kamp met heel Scouting Sneek!

De dolfijnen startten hun kampje in de middag met het koken van een maaltijd voor alle deelnemers. Op blikvuurtjes werd een heerlijke groentesoep bereid. Ook werden er smakelijke gepofte aardappels klaargemaakt en was er brooddeeg zodat iedereen zijn eigen frikandelbroodje kon maken. Toen de zeeverkenners, wiva en loodsen terugkwamen van hun lange zeiltocht en we gezamenlijk gegeten hadden was het tijd voor de dolfijnen om te zeilen. In een klein briesje genoten we van de laatste zonnestralen van deze prachtige dag. Weer op het clubhuis aten we nog een paar lekkere marshmallows tot het tijd was om de slaapzaal op te zoeken.
Het was niet gemakkelijk om in slaap te komen en de dolfijnen waren ook alweer erg vroeg wakker. Bij het ontbijt kregen we naast een boterham ook een versgebakken wentelteefje. Na de afwas en het opruimen van de slaapzaal gingen de dolfijnen nog even lekker zwemmen.
In een grote kring rondom het grasveld sloten we ons kampje af met de hele groep. Als aandenken kreeg iedere deelnemer een mooie kleine badge ter herinnering.