logo dolfijnnen

Ruilhandelspel - nieuwe dolfijnen

Op zaterdagochtend 23 september konden we heel veel nieuwe dolfijnen verwelkomen! In een grote kring openenden de Noord- en Zuidgolf gezamenlijk. Toen iedereen in een groepje verdeeld was en de uitleg gedaan was van het Ruilhandelspel kon er 'gehandeld' worden. In en om het clubgebouw waren handelsposten waar verschillende grondstoffen gekocht of geruild konden worden.
En na de limonadepauze kwam er plotseling nog een extra grondstof op de markt, wat voor een verrassende zorgde.
Tegen het einde van de opkomst werden de punten geteld en bleek dat iedereen het heel goed gedaan had en veel grondstoffen had verzameld.
Terwijl de dolfijnen het spel speelden kregen de ouders van de kinderen die kwamen kijken uitleg over het reilen en zeilen bij onze club.
 

Kanoën en overvliegen

Op 16 september was het prachtig weer om te kanoën en te SUPpen. Dus dat kwam goed uit voor deze eerste keer van het seizoen. We oefenden met de techniek van het peddelen in de zij-arm van de Houkesloot.
Het laatste halfuur was gereserveerd voor het overvliegen. Helaas moesten we afscheid nemen van onze oudste dolfijnen.

Lekker zwemmen als seizoensafsluiting

Op 15 juli hadden we een leuke seizoensafsluiting. Op het strandje bij het zandgat van Joure kwamen we bijeen. Ook waren de ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd. Op een vuurtje in een vuurkorf bakte iedereen een eigen broodje om met een knakworstje op te eten. Ook waren er lekker veel marshmallows om te roosteren. We sloten de opkomst af met een ijsje.
Het was een gezellige en leuke afsluiting van het seizoen.

Wat hebben we gedaan & waterspelletjes

Het is 8 juli en het loopt op het einde van het seizoen. Van alle 38 opkomsten scouting die we gedaan hebben waren kaartjes gemaakt die verspreid in en om het clubhuis hingen. Per vin moesten deze kaartjes gezocht worden en op de juiste volgorde gezet. Als je dat goed gedaan vormden de letters op de achterkant een zin. 
Het was heel erg warm, dus natuurlijk deden we ook waterspelletjes. Bakjes water werden over het hoofd doorgegeven en waterballonnen gegooid :-).