logo dolfijnnen

Dag 1 Eusk 2023

Rond 9:30 kwamen de dolfijnen het kampterrein op. Nadat iedereen een fijn plekje in één van de vier opgezette tenten had gevonden en het kampterrein wat ontdekt was werd het kamp geopend. In een heel grote kring met alle deelnemers werd de vlag gehesen en de wet opgezegd.
De lunch gebruikten we gezamenlijk; alle tafels werden in lange rijen op het hoofdterrein gezet. Na de lunch kwam er een roodharige vrouw, Ilona geheten het terrein oplopen met een poesje in een klein mandje. Ze zocht Sherlock Holmes en had een verwarrend verhaal over dat er diamanten gestolen waren. Sherlock Holmes werd gevonden en hoorde het verhaal aan. Hij beloofde die avond terug te komen en vanmiddag onderzoek te doen terwijl de dolfijnen met hun spel bezig zouden zijn.
Dat spel bleek een zeiltocht onder prima weercondities te zijn, waarbij er rebussen opgelost moesten worden en landspel met stokraadsels.
De maaltijd bestond uit verschillende soorten groente, aardappelpuree, een speklapje, jus en appelmoes. Nadat de corvee gedaan was gingen we op pad voor het avondspel. Bij de waterskibaan zat een aantal leiding als post waar we als groepjes langsgingen. Wel was het toen al erg koud, dus we eindigden wat eerder dan gepland. Het slapen ging verrassend goed, iedereen lag er redelijk op tijd in en de leiding is 's nachts niet uit geweest.