logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kano├źn, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur 

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Tot de zomer van 2023 hebben wij helaas geen ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.


Laatste nieuws Dolfijnen

Ruilhandelspel - nieuwe dolfijnen

Op zaterdag 25 maart is het weer zeer wisselvallig en waait er een harde wind. En op zo'n moment zijn we extra blij met ons nieuwe clubhuis! We speelden het Ruilhandelspel, waarbij de handelsposten verdeeld waren door het hele gebouw.
Er kwamen een aantal nieuwe dolfijnen kijken en terwijl er gespeeld werd vertelden Rico en Corine de ouders wat over Greate Pier, scouting en de dolfijnen. 

Kookinsigne opkomst

Al weken werkten we toe naar deze opkomst. We hadden een menu-kaart gemaakt, de boodschappen gebutgeteerd en gekocht. En vandaag was het dan eindelijk zover: koken!
De 8 vinnen maakten allemaal een ander gerecht klaar. We maakten: gevulde paprika's, Italiaanse wraptaart, mini-pizzaatjes en pannekoeken-fruitspiesjes.
Het rook heerlijk naar etensgeuren in het clubhuis! En het eindresultaat mocht er ook zeker zijn en smaakte lekker en zag er heerlijk uit! En natuurlijk hoort bij koken ook afwassen en opruimen, dus daar waren we ook nog best een tijd mee bezig, maar het is allemaal weer gelukt.

11 maart - Jantje Beton

Het is een prachtig gezicht met een strakblauwe lucht en een mooi sneeuwdek. Mooi weer voor de jaarlijkse collecte van Jantje Beton. Met de dolfijnen liepen we in Stadsfenne, De Domp en Oudvaart.

Lego en boodschappen

Na een weekje vakantie ging de Noordgolf op 4 maart met Lego aan de slag. Er werden prachtige creaties gemaakt! En natuurlijk gingen we ook even naar buiten voor een potje Hollandse Leeuw.
De Zuidgolf ging boodschappen doen, als onderdeel voor het insigne Koken waar we mee bezig zijn. En daarna lekker spelen in natuurspeeltuin de Groene Flach.