logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting. Ook knutselen ze graag voor speciale momenten in het jaar, of ze organiseren een echte beauty salon om moeders te verwennen met moederdag. Stoere activiteiten zoals koken op een blikvuurtje en vlotten bouwen horen er ook bij.

De dolfijnen gaan ook vaak het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een groot vlot, of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer. Zo ontdekken ze hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, hoe je het beste kunt roeien, en wat wrikken eigenlijk is.

Er is één keer per jaar een dolfijnenkamp van 3 nachten. Dat is in de mei-vakantie of gedurende het Pinksterweekend.

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Contactpersoon:
Gemma van Dijk
Dolfijnen@scoutingsneek.nl

Laatste nieuws Dolfijnen

Aardappel-adoptiebureau

Vandaag 16 maart, is de Greate Pier omgetoverd tot een waar aardappel-adoptiebureau voor alle Dolfijnen. De dolfijnen adopteerden allerlei aardappels, tekenden daarvoor een contract en na adoptie moesten die aardappels natuurlijk goed verzorgd worden. Alle aardappels hadden een naam: Rudolf, Annette, Marie en nog veel meer prachtige namen. Wat hebben de dolfijnen de aardappels goed en leuk verzorgd. Zie hieronder het resultaat. Het was niet alleen een geslaagde ochtend voor de Dolfijnen maar zeker ook voor alle geadopteerde aardappels.

426cd700 7eb8 409f b5b5 ba277f127bd9426cd700 7eb8 409f b5b5 ba277f127bd9426cd700 7eb8 409f b5b5 ba277f127bd9

Parkeren

Graag zouden we de ouders van de Dolfijnen willen vragen de auto voor brengen/ophalen niet te willen parkeren bij onze buurman, Van der Wal Scheepsmotoren die zijn ingang heeft aan het eind van de straat links. Ze hebben voor eigen gebruik parkeerplaatsen gemaakt en sinds kort staan er aan beide kanten van de weg hekken. Je bevindt je daar op privéterrein!

Je kunt je auto wel parkeren op de parkeerplaatsen van de Greate Pier of aan het begin van de straat, bij het veld bijvoorbeeld. Graag je aandacht hiervoor.

Pikado 2017

Tijdens het Pinkster weekend zijn de dolfijnen op kamp geweest. Dit jaar waren ze in Joure, in het clubhuis van de Borgergroep.
Het thema van dit kamp was "De verloren Badeend". Het hele kamp zijn de dolfijnen samen met de professor opzoek gegaan naar de grote verloren badeend.
En gelukkig hebben de dolfijnen die eend uiteindelijk gevonden!

Hieronder staan een aantal leuke foto's van het kamp!

Moederdag en Installeren

Zaterdag 13 mei hadden de dolfijnen een moederdag opkomst. Alle moeders waren uitgenodigd om mee te komen doen met de moeder-kind-opkomst.
Naast twister, blind parcour en "blind je kind herkennen' hebben de moeders ook mee mogen doen met een aantal rondes "moordenaartje".

Na de opkomst werden er nieuwe dolfijnen geinstalleerd. Welkom bij de groep!
Zie hieronder de foto's van de opkomst en het installeren.