logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Voorlopig hebben wij helaas niet direct ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.


Laatste nieuws Dolfijnen

Baden Powelltocht

Op zaterdag 10 februari gingen we alweer met de auto op pad. Dit keer om lekker te wandelen in de bossen bij Beetsterzwaag. De route voor de dolfijnen was 5 kilometer door een mooi gebied om de golfbaan. Ook kwamen we 2 bergen zand tegen, waar natuurlijk even lekker op geklauterd kon worden!
De organisatie door scoutingcentrum Fryslân was prima, mede door de lekkere oliebol die we na afloop kregen!

Zwemspektakel Dokkum

Op zaterdag 3 werd het zwemspektakel georganiseerd door Scouting Fryslân in het Tolhuisbad in Dokkum. Met 27 Dolfijnen gingen we die kant op. In totaal waren er zo'n 180 aanmeldingen waardoor het bad gezellig gevuld was.
De meeste kinderen hebben heerlijk vrij gezwommen in het binnen-of buitengedeelte of op de glijbaan. 
Ook werden individuele wedstrijden gezwommen door Harmen, Rink, Kobus, Sviat en Rozemarijn en we hadden een estafetteteam met Fenne, Fenna, Kensi en Ties. Daarnaast deden vader Martijn, Rozemarijn en Marleen mee aan de Stafspat.
 
Het is een geslaagde middag geweest en rond half zes kwamen we voldaan, maar ook wel lekker vermoeid weer in Sneek aan.

Kompas maken

Op 27 januari leerden we de beginselen van het kompas. Na het kijken van een kort filmpje maakte iedereen zijn eigen kompas met een yoghurtemmertje, water en een naald.
Na de pauze leerden we het gebruik van het kompas en oefenden we dit.
Het was weer een leerzame ochtend!

Knopenbordje

Op een koude 20 januari-ochtend gingen we verder met het aanleren van de knopen. Na eerst weer even te hebben geoefend timmerden we de knopen vast op het bordje dat we eind vorig jaar al geschilderd hadden.
Aan het einde van de pauze werden we weer even warm met het touwtrekken. Dat was nog best lastig op die gladde sneeuw!
Tot slot oefenden we de knopen nog een keer door ze geblindoekt te voelen en te benoemen.