logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting. Ook knutselen ze graag voor speciale momenten in het jaar, of ze organiseren een echte beauty salon om moeders te verwennen met moederdag. Stoere activiteiten zoals koken op een blikvuurtje en vlotten bouwen horen er ook bij.

De dolfijnen gaan ook vaak het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een groot vlot, of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer. Zo ontdekken ze hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, hoe je het beste kunt roeien, en wat wrikken eigenlijk is.

Er is één keer per jaar een dolfijnenkamp van 3 nachten. Dat is in de mei-vakantie of gedurende het Pinksterweekend.

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Tot de zomer van 2023 hebben wij helaas geen ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.

Laatste nieuws Dolfijnen

Blotevoetenpad - seizoensafsluiting

Op 9 juli was de seizoensafsluiting. Helaas ging de geplande activiteit op het laatst niet door. Maar er werd een ontzettend leuk alternatief gevonden! Samen met de Junioren reisden de Zuidgolf al vroeg in de ochtend af naar Oudemirdum. De Noordgolf was 's middags aan de beurt.
Het weer was heel goed en het was nog maar iets over negenen toen de eerste dolfijnen al in het IJsselmeer stonden!
We gingen naar het Blotevoetenpad Gaasterland voor een spannende tocht door slootjes, over stammetjes, glas (!), kurken, riet en andere materialen.
De broodjes hotdog, het fruit en de andere lekkernijen smaakten heerlijk.
Het was een heel geslaagde afsluiting van een heel fijn scouting-seizoen.
Iedereen een top-zomer gewenst!!!

Vlotten en SUPpen

Op 2 juli zouden de dolfijnen gaan kanoën. Maar helaas was er een sleutelprobleem, waardoor de boten niet gebruikt konden worden. Gelukkig bracht uiteindelijk onze buurman van de Toppunt redding en mocht er geSUPt worden!
Ondertussen was de Zuidgolf lekker bezig met het bouwen van vlotten. Ze waren stevig en lagen vrij snel in het water. Dat was leuk, want het water was heerlijk warm zodat er lekker gezwommen kon worden.

Noord: Vlotten / Zuid:kano’s

Op 25 juni gingen we allemaal lekker het water op! De Noordgolf pionierde 3 mooie vlotten. Uiteraard werden die ook getest en ze bleven allemaal heel! Al was nat worden ook niet erg, want het was prima weer.
De Zuidgolf ging met de kano op pad. De Baukelien trok in een mooi sleepje de boten naar het begin van de kanoroute waarna we even lekker konden peddelen. Het pauzemoment werd op het water gedaan en was dus heel gezellig.

Jungledag 2022

In de bossen van Oranjewoud (of was het toch Mexico?) was de zeldzame Cocacatepetl-vogel gespot! Met welpen vanuit heel Friesland was het Jungledag.
Per golf/groep deden we verschillende spellen om de Cocacatepetl (of Coca) beter te leren kennen. Er was een memorie, een geheimschrift, puzzel en verschillende opdrachtjes. Ook maakten we van wol een mooi kunstwerkje dat ons wellicht kon beschermen als we de echte jungle in zouden gaan op zoek naar de Coca-vogel.
Toen we het lege nest van de Cocacatepetl bekeken hadden kreeg iedere groep de opdracht om gekleurde veren te zoeken en dan bij de plek te komen waar eitjes lagen. Dat was best heel lastig!! Gelukkig lukte het de meeste groepen om eieren te vinden en om uit handen van de stropers te blijven. De eitjes hadden we niet met de handen aangeraakt en de (behoorlijk mensenschuwe) Coca-vogel kon dus verder gaan met broeden. We hebben haar gelukkig nog wel even kunnen zien.
Het was een warme en gezellige middag. We kregen een prachtige badge als aandenken.