logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting. Ook knutselen ze graag voor speciale momenten in het jaar, of ze organiseren een echte beauty salon om moeders te verwennen met moederdag. Stoere activiteiten zoals koken op een blikvuurtje en vlotten bouwen horen er ook bij. 

De dolfijnen gaan ook vaak het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een groot vlot, of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer. Zo ontdekken ze hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, hoe je het beste kunt roeien, en wat wrikken eigenlijk is.

Er is één keer per jaar een dolfijnenkamp van 3 nachten. Dat is in de mei-vakantie of gedurende het Pinksterweekend.

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur 

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Het kan dus zijn dat je niet meteen lid kan worden als je je aanmeldt


Laatste nieuws Dolfijnen

Zeilen en timmeren - deel 2

Vandaag waaide het een stuk harder dan vorige week. Door die stevige wind gingen de vletten waarmee de Zuidgolf-dolfijnen zeilden een paar keer flink scheef. Maar het was mooi weer en erg leuk om op het water te zijn. Ook werd er onderweg goed met de benamingen van de bootonderdelen. 
De Noordgolf timmerden er ondertussen lekker op los en bouwden prachtige hutten met meerdere etages.
Vanwege Hemelvaart en Pinksteren zijn er de komende 2 weken geen opkomsten.

Zeilen en timmeren

Met een heerlijke windkracht 4 was het voor de Noordgolf perfect weer om te gaan zeilen, deze 14e mei. Alle dolfijnen mochten even aan het roer en ook werd er tijdens het varen druk geoefend met benamingen van de verschillende bootonderdelen. Na afloop van de opkomst werd daarom voor iedereen dan ook weer 2 onderdelen voor het insigne 'aan boord' afgetekend.
En terwijl de Noordgolf op het water was werd er bij de Zuidgolf ook hard gewerkt. Er lagen mooie pallets klaar om mee te timmeren. Maar voordat er een hut gebouwd kon worden overlegden de dolfijnen per vin hoe ze de hut wilden maken. Met het plan kon berekend worden hoeveel pallets er opgehaald moesten worden. Alle hutten zagen er uiteindelijk prachtig uit en na afloop hielp ook iedereen heel goed bij het opruimen!

2 mei - De terugreis

Op 2 mei worden we wakker in New York na een reis met de nachttrein. We zouden met de boot terug naar Londen, maar door verschillende oorzaken gaat dat toch niet lukken. Maar gelukkig heeft Neptunes gisteravond een flink bedrag voor ons achter gelaten en kunnen we vliegend terug! De kabelbaan is opgebouwd en daarmee zwieren we terug naar ons beginpunt. 

Ondertussen is het ook tijd om op te ruimen, de slaapzaal was vlot leeggeruimd en ook de fraai gebouwde hutten zijn weer afgebroken.

Als afsluiting heeft Phileane’s suikertante wel gezorgd voor een heerlijke high tea! Niet alleen zijn er verschillende smaken thee, ook soesjes, sandwiches en brownies staan op het menu. Een heerlijke verwennerij!

Phileane geeft aan dat ze de reis ruim binnen de gestelde tijd volbracht heeft. Oom Flix en tante Trix hebben we niet aangetroffen. Wel komt hun butler James Jansma opnieuw melden dat ze niet aanwezig kunnen zijn. We vragen door en….hmmm… die vieze rijke stinkerds schijnen alweer in het bad te zitten!

Notarico leest het contract en zijn handboek er nog eens op na en besluit dat de erfenis aan Phileane toekomt. De dolfijnen krijgen als dank voor hun hulp een prachtige badge.

De ouders komen de dolfijnen weer halen en we kijken terug op een geslaagd kamp!

1 mei - China en de overtocht naar Amerika

Op 1 mei worden we wakker in China. Op de globes en de wereldkaart bekijken we de route die we al gereisd hebben. We zijn al flink ver gekomen. Phileane en de dolfijnen zijn vanmorgen in China wakker geworden. We startten met een zondags ontbijt, inclusief een eitje. En wie geen corvee heeft bouwt weer verder aan zijn hut, doet een spelletje of leest een Duckje.

Maar rond 11 uur, moeten we toch echt weer aan de slag om geld te verdienen zodat Phileane weer kan reizen. Dit keer zijn het Japanse spellen: sumo-worstelen, origami-vouwen en mega-sushimaken. Dat laatste is met piopalen en enorme stukken sushi. Door samen te werken moeten die van het ene ‘etensbord’ naar het andere overgebracht worden.

Van die spellen krijgen we natuurlijk wel trek, maar gelukkig staat er ‘sweet sushi’ op het menu. De kookstaf heeft weer hard gewerkt en heerlijke pannenkoeken gebakken. We rollen ze op en eten ze met Aziatische eetstokjes op.

Dan staat de overtocht naar Amerika op het programma. We startten op de fiets om uiteindelijk bij het grote water (meertje in Oudeschoot) uit te komen. Gelukkig zijn er kano’s beschikbaar om mee te reizen. We peddelen langs 4 verschillende posten waar we aan land moeten op opdrachtjes uit te voeren. Bij de posten doen we het ‘Moeh Moeh-spel’, moeten we op een tomaat schieten, goed samenwerken op staptegels en ervaren we zeeziekte. Als de opdrachten goed volbracht werden, kregen we een kaartje. Samen vormden de verschillende kaartjes een broodje hamburger. Hmmmm? Zou dat een hint zijn voor het avondmenu? Of enkel voor de beloning van het snoephamburgertje dat we kregen?

Nadat de kano’s weer aan land gebracht waren in Amerika ging de tocht weer verder in Amerika. Daar bleek er een Indiaan inderdaad al vanalles op de barbecue te hebben gebakken. Naast vlees, vleesvervangers, salades, appelmoes en paprika zijn er inderdaad ook goed gevulde broodjes hamburger! Nou dat hadden we ook wel verdiend na die lange kanotocht!

Het barbecue-vuurtje wordt omgetoverd in een echt kampvuur. Net als we lekker moppen zitten te vertellen komt er hoog bezoek! Neptunes en Neptunia hebben het bericht van Notarico via de post-orka ontvangen en komen even een kijkje nemen bij ons kamp. Wat een verrassing!

Later zijn er natuurlijk nog heerlijke marshmellows te smelten boven het vuurtje. En langzamerhand gaat iedereen lekker slapen, na deze vermoeiende reis. Vol verwachting naar de dag van morgen, want hoe komen we toch verder terug naar Engeland?