logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting. Ook knutselen ze graag voor speciale momenten in het jaar, of ze organiseren een echte beauty salon om moeders te verwennen met moederdag. Stoere activiteiten zoals koken op een blikvuurtje en vlotten bouwen horen er ook bij.

De dolfijnen gaan ook vaak het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een groot vlot, of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer. Zo ontdekken ze hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, hoe je het beste kunt roeien, en wat wrikken eigenlijk is.

Er is één keer per jaar een dolfijnenkamp van 3 nachten. Dat is in de mei-vakantie of gedurende het Pinksterweekend.

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Contactpersoon:
Gemma van Dijk
Dolfijnen@scoutingsneek.nl

Laatste nieuws Dolfijnen

Speurtocht / navigatie

Op 10 april was er een speurtocht met verschillende navigatietechnieken. De start was in het Zwettebos waar elke vin vertrok met enkel coördinaten die de begeleider op de telefoon had ingevoerd. Door te lopen kon je ontdekken of je dichterbij het bedoelde punt kwam of er juist vanaf liep. Nadat dit punt gevonden was gingen we verder met 'bolletje-pijltje' (https://nl.scoutwiki.org/Bolletje-pijltje). Vervolgens waren er pijltjes op de grond getekend. De route vervolgde met een stukje kompasroute volgens opgegeven richting (https://nl.scoutwiki.org/Kompasgebruik). Als laatste werd er een kruispuntenroute gedaan (https://nl.scoutwiki.org/Kruispuntenroute) om zo bij natuurspeeltuin De Groene Flach uit te komen om nog even lekker te spelen!
Sommige vinnen hebben een 'alternatieve route' gelopen, maar gelukkig zijn we niemand kwijtgeraakt ;-).
Onderweg waren er ook nog wat opdrachtjes en natuurlijk hebben de het meegebrachte vuilniszakje goed gevuld met onderweg gevonden afval!

Geluk en Lente - deel 2

Op 27 maart werden de rollen omgedraaid. De Noordgolf deed vrolijke lentespelletjes in en om het clubhuis. Er werden prachtige stenen versierd en lekker gelachen tijdens de eendenrace. Ook was er nog tijd voor leuke tikspelletjes: drakentikkertje en wc-tikkertje!
De Zuidgolf vierde geluksdag. En geluk hadden ze, want de hagelbui kwam nét nadat er afgesloten was. Tijdens de opkomst werden er veel korte geluksspelletjes gedaan per vin, om samen met de golf een hele regenboog te kunnen kleuren. Tot slot kon iedereen zijn of haar gelukwensen opschrijven. Deze werden verbrand om vervolgens de as te gebruiken als voeding voor de geplante zonnebloemzaden.

20 maart 2021

20 maart is de internationale dag van het gelukDeze dag wordt gevierd sinds 2013 om aandacht te vragen voor hoe ontzettend belangrijk geluk en blijdschap zijn. De Noordgolf ging daarom hun geluk beproeven met allerlei spelletjes in het Rasterhofpark. Ook werden gelukswensen opgeschreven en verbrand. De as hiervan werd gebruikt als voeding voor zonnebloemzaden. Een zonnebloem staat symbool voor geluk en wordt gebruikt als symbool van hoe groot de kans is dat je wens uitkomt. Sommige zaadjes komen nooit uit. Dat hoeft niets te maken te hebben hoe goed je ervoor zorgt en heeft er ook geen invloed op of je wens wel of niet uitkomt.

20 maart 2021 is óók de start van de lente. De Zuidgolf deed in en om het clubhuis allerlei spelletjes die met het thema Lente te maken hebben: Nest gooien, Ooievaar-slalom, het Eendenspel, Stenen versieren, Eier-estafette en het Mierenspel. Tot slot moesten er nog een paar lastige rebussen opgelost worden. Samenwerking en plezier stonden voorop.

Internationale Zoom-opkomst

Op maandagavond 15 maart hadden we wel een heel bijzondere opkomst! De Engelse groep Cub Scout pack in 7th Feltham Sea Scout Group had ons uitgenodigd voor een Zoom-bijeenkomst. Vanwege de Corona-beperkingen mogen zij als een jaar (sinds maart 2020) geen fysieke opkomsten houden. Iedere week is er dus een Zoom-opkomst, waar wij een keer bij mochten zijn. Heel bijzonder, want er waren 49 deelnemers!!!
De opkomst werd gestart met het hijsen van de Britse en Friese vlag, de wet en het Dolfijnenlied.
Daarna vertelden teamleiders over de eigen club en daarna deden we wat leuke spelletjes.
We begonnen met het samenstellen van de vlaggen met voorwerpen die je in huis kon vinden.
Vervolgens moesten we nog veel meer dingen zoeken voor een soort bingo (scavenger hunt). We moesten onder andere handschoenen, een pleister, wc-papier, een touwtje met een 8-knoop en een vork laten zien.
We sloten af met een spelletje 'hoofdtekenen': met een boek en een velletje papier op je hoofd proberen verschillende dingen te tekenen zoals een poes, gezicht en een bloem.
Leuk om een keer zo'n internationale ervaring te hebben!