logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Tot de zomer van 2023 hebben wij helaas geen ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.

Laatste nieuws Dolfijnen

Koordje knopen (schiemannen)

Schiemannen, ofwel het werken met touw stond op 26 november op het programma. Elke dolfijn kreeg 2 touwtjes in de eigen vinkleur. Met de 4 strengen werd een mooie vierkante knoop gemaakt. In het begin was dat nog best lastig, maar uiteindelijk heeft iedereen een mooi resultaat laten zien.
Er was nog een klein beetje tijd over. Met schilderstape werd papier op de tafel geplakt om een mooi doolhof te maken. Toen het doolhof klaar was kon een pingpongballetje het parcours afleggen door deze voort te stuwen met lucht uit een ballon.

Soep en brood - deel 2

Vorige week hadden we geen opkomst vanwege Sint Maarten op vrijdage en de intocht van Sinterklaas op zaterdag. Maar op een hele koude 19 november was het tijd voor soep en brood deel 2. De Zuidgolf kneedde brood en terwijl dat rees werd er een lekker sinaasappelcakeje gebakken. Tot slot kon het broodje op het kampvuur gebakken worden aan een stok.
De Noordgolf sneed de groente in mooie kleine stukjes (dat kon lekker binnen :-) ). Daarna moesten de blikvuurtjes aangemaakt worden. Dat was erg moeilijk door de harde en koude wind. Eén vin lukte het maar om een vuurtje te krijgen. Er werd besloten om met z'n allen in de botenloods verder te gaan. Gelukkig kreeg toen iedereen zijn vuurtje aan en maakte elke vin een lekker soepje!

Soep en brood - deel 1

De Noordgolf maakte vanmorgen hun eigen soep! De groenten werden gesneden en er werd een blikvuurtje aangestoken waarop de groentesoep gekookt werd. Na het doen van de afwas werd er heerlijk van gesmuld!
Ondertussen was ook de Zuidgolf druk met het primitieve koken. Gestart werd met het maken van een brooddeeg. Terwijl dat aan het rijzen was kon begonnen worden met de sinaasappelcake. Hiervoor moest een sinaasappel goed uitgehold worden, vervolgens diende de schil als cakevormpje en werd deze, gevuld met beslag, in het vuur gebakken. Tot slot kon het gerezen deeg aan een stok boven het kampvuur ook gebakken worden. Er waren dus veel lekkere hapjes vandaag!

Touwtje doorbranden en theorie

Wat hadden we een leuke en leerzame ochtend op 29 oktober!
Het eerste uur werd besteed aan een herhaling van de theorie over het maken van vuur. Daarna bekeken we een aantal proefjes. Wat gebeurt er als je een glas over een vlammetje zet? En welke stof brandt goed en welke minder goed? Er werd onder andere een stuk spijkerbroek, een wollen trui, een zwembroek en een onesie aangestoken zodat iedereen kon zien wat het effect was.
Na de pauze kon het geleerde in de praktijk gebracht worden. Per vin werd een vuurtje aangestoken. Toen er een mooi vuurtje was deden we een klein wedstrijdje door er een touwtje boven te spannen: welke is als eerste doorgebrand?
Na afloop hebben we ons vuurtje natuurlijk ook netjes uit gedaan!
Ook deden we nog een leuk renspelletje: Vuurtikkertje! Als een vuurtje dat steeds groter wordt, moest de getikte aansluiten bij de tikker. Zo werd een grote vuur-tik-muur gevormd.