logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting.De dolfijnen gaan zo vaak mogelijk het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een vlot of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer..

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Let op: voor de dolfijnen geldt een wachtlijst. Voorlopig hebben wij helaas niet direct ruimte om nieuwe scouts te verwelkomen.

Laatste nieuws Dolfijnen

Zeilen en kanoën

Op 8 juni gingen we lekker het water op. De Noordgolf stapte in de vletten en zeilde naar de Potten. Op een eilandje werd de limonade gedronken en een potje Hollandse Leeuw gespeeld. De terugweg ging in een mooie sleep achter de (oude!) Baukelien aan.
Ondertussen leerde de Zuidgolf hoe je het beste kon kanoën. Op de kant gaf de leiding eerst instructie waarna het geleerde in de praktijk gebacht moest worden. Om een doel te hebben speelden de dolfijnen een spel waarbij met de kano verschillende kaartjes moesten verzamelen. De kaartjes zaten in bakjes op verschillende plekken in het doodlopende stukje water waar we peddelden. Het was een leerzame ochtend voor de Zuidgolf!

Jungledag / Regio 25 jaar

Op 1 juni werd gevierd dat de scoutingregio Fryslân 25 jaar bestaat. Ter ere hiervan werd er groots uitgepakt met gave kabelbanen en een spel waarbij mozaïkstukjes verzameld moesten worden. Aan het einde vormde dit mozaïk een prachtig kunstwerk van een superheld.
Het was een erg leuke dag op het landgoed Park Vijversburg.

Bootjes maken van afvalmateriaal

Op zaterdag 25 mei heeft bijna iedereen wat plastic bakjes of flessen mee. Met deze materialen knutselen alle dolfijnen een mooi bootje naar eigen inzicht. De vuurplaats is omgetoverd naar een waterbak waarin de vaartuigen getest worden. De hele opkomst is iedereen lekker bezig om zijn/haar bootje te verfraaien en verbeteren. Een aantal dolfijnen springt zelf ook in de waterbak, en dat kan ook want ondanks de plensbuien die dag houden wij het droog en is het niet koud.
Het blijft erg leuk om te zien hoe we als waterscouting op deze manier een creatieve invulling aan onze opkomst kunnen geven met rest materiaal.

Afsluiting Eusk

Op ‘Nieuwjaarsdag’ zaten we alweer om 8 uur aan het ontbijt. Daarna volgde de opening en officiële sluiting van EUSK 2024. Toch stond er nog wel een programma-onderdeel te doen. Terwijl de hulpouders de tenten opruimden liepen we naar de aanlegsteiger voor de Nieuwjaarsduik. Veel dolfijnen bleven aan de kant, maar het groepje échte waterscouts sprong in het koude nat! Zelfs de Unoxmuts had een aantal erbij opgezet!!

Toen ons veldje leeg en schoon opgeleverd was kreeg elke deelnemer een mooie kleurrijke herinneringsbadge voor op het uniform. Ook kreeg iedereen een zakje met een puzzeltje, want na een kinderfeestje krijg je immers nog altijd wat mee naar huis :-) !

We kijken terug op een zeer geslaagd EUSK met prachtig weer en zonder noemenswaardige incidenten!

Tot volgend jaar!