logo dolfijnnen

Dolfijnen | 7-11 jaar

De meiden en jongens van de dolfijnen doen veel (knutsel)activiteiten in en om het clubhuis. Ze doen natuurlijk spelletjes met water, wind, boten en nog veel meer leuke dingen die te maken hebben met waterscouting. Ook knutselen ze graag voor speciale momenten in het jaar, of ze organiseren een echte beauty salon om moeders te verwennen met moederdag. Stoere activiteiten zoals koken op een blikvuurtje en vlotten bouwen horen er ook bij.

De dolfijnen gaan ook vaak het water op. Als het mooi weer is gaan ze kanoën, bouwen ze een groot vlot, of ze zeilen helemaal naar het Sneekermeer. Zo ontdekken ze hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, hoe je het beste kunt roeien, en wat wrikken eigenlijk is.

Er is één keer per jaar een dolfijnenkamp van 3 nachten. Dat is in de mei-vakantie of gedurende het Pinksterweekend.

Opkomsttijd: Zaterdags 10.00 - 12.00 uur

Knop kijkje 02

Laatste nieuws Dolfijnen

Namenroof en Levend kwartet

Zaterdag 23 oktober was nog in de herfstvakantie en dat was te merken. We waren maar met een klein clubje, 27 dolfijnen!
Dat was wel jammer, want we speelden een spel om elkaars namen te leren. Tijdens het Namenroof kreeg iedereen een rood kaartje met de naam van een andere dolfijn die je moest zoeken. Gevonden? Dan gaf de andere dolfijn een geel kaartje met zijn eigen naam en zijn 'leven' af (draadje om de arm). De leiding gaf daarop weer nieuwe rode kaartjes en 'levens' uit.
Na de pauze speelden we nog een spelletje Levend kwartet.
Het was gelukkig mooi en rustig weer. Veel beter dan de plensbuien van de afgelopen week. Het terrein van het Rasterhoffpark was ontzettend nat met grote plassen en veel blubber. Erg vies geworden, maar veel nieuwe namen van de andere dolfijnen in ons hoofd sloten we af.

Internationale dag van de Post

Op 9 oktober was het Internationale dag van de post en waren er allemaal kleine opdrachtjes die met post te maken hadden. Na een gesprekje over of we nog wel eens post versturen (en waarom het soms voordelen heeft boven e-mail) gingen de groepjes langs de verschillende tafels.
Er werden verschillende geheimschriften ontcijfert, zoals de OKKI-code, een rebus en de Gaatjes-code. Ook maakten een paar groepjes zelf een geheimschrift die de leiding moest oplossen. Verder vergeleken we foto's van oude ansichtkaarten van Sneek met foto's van hoe het er nu uitziet en tekenden we onze eigen ansichtkaart om thuis naar iemand te kunnen versturen. Het maken van 'luchtpost' (vliegtuigjes vouwen) zorgde ook voor veel plezier.
Na de pauze deden we nog een spelletje en was het alweer tijd om af te sluiten.
Volgende week geen opkomst, in verband met de herfstvakantie.

Vlaggenroof

Op 2 oktober troffen we het met het weer! Het regent al dagen, maar op zaterdagochtend scheen er een lekker zonnetje. We hadden afgesproken bij het Rasterhoffpark voor het spel Vlaggenroof / Levend stratego.
Elk van de 4 groepen kreeg een vlag en één van de kaartsymbolen (harten, ruiten, schoppen of klaver) toebedeeld. Elke groep verstopte zijn eigen vlag. Met een kaartje in de hand op zoek naar de vlag van een andere groep, maar... als iemand je tikt en de kaart van de ander is meer waard, tsja dan moet je weer terug naar de leiding voor een nieuw kaartje.
Sommige vlaggen waren niet zo moeilijk te vinden, maar 1 groep, had hele goede bewakers voor hun vlag: Schotse Hooglanders!

Ruilhandelspel

Op 25 september openden we weer in hele grote kring. Deze keer deden we het Ruilhandelspel. Er werden even voorlopige vinnen gemaakt zodat iedereen in een groepje van 4 of 5 dolfijnen kon handelen met de verschillende handelsposten. De vinnen kregen een startkapitaal aan geld en wat handelswaar.
Vervolgens had de leiding op de handelsposten hadden allerlei goederen te koop: diamanten, goud, stenen, balken, stokjes en stof. Niet alleen voor geld en goederen konden handelswaar gekocht worden. Ook met het doen van een opdrachtje zoals een minuutje gymnastieken, een emmer water halen, dobbelen of koffie halen kon er handelswaar verdiend worden.
Tot slot werden de punten geteld. De vin met de laagste score had 236 punten, terwijl 'de winnaars' 610 punten gescoord hadden. Zij hadden slim gebruik gemaakt van de afspraak dat een complete set van alle handelswaar 200 punten waard was.