logo scouting blauw

Verbouwing Scouting Centrum Sneek

De Stichting SCS (Scouting Centrum Sneek) exploiteert en beheert de in 1920 gebouwde boerderij aan de Houkesloot. Het unieke pand, met vrije doorvaart naar het Sneekermeer, is een ideale locatie voor de beide waterscoutinggroepen Greate Pier en Tibrag die de vaste gebruikers zijn. Zo’n 175 scouts, in leeftijd variërend tussen 5 en 25 jaar maken kennis met het Scoutingspel op én om het water. Het effect van Scouting? Vorming voor de rest van hun leven.

Door het intensieve gebruik van het al meer dan 100 jaar oude pand was een grondige renovatie en een deel nieuwbouw noodzakelijk. Met financiële bijdragen uit verschillende fondsen, eigen vermogen van SCS, Tibrag en Greate Pier, crowdfunding en enorm veel zelf werkzaamheid door een geweldige club vrijwilligers konden de plannen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Op 14 september 2021 werd de eerste paal geslagen van een compleet nieuwe aanbouw.
In oktober werd het oude dak afgebroken waarna nieuwe isolerende dakplaten werden geplaatst. De hele maand december stond in het teken van dakpannen leggen, heel veel dakpannen!

Lees hier het fotoverslag met een impressie van de verbouwing.

In 2023, na bijna drie jaar breken, slopen en bouwen hopen wij dit project in de zomer te kunnen afronden met een feestelijke opening. En is Scouting Centrum Sneek weer klaar voor de toekomst!


Raad van aanbeveling

Crowdfunding

Stichting Scouting Centrum Sneek heeft van oktober 2020 t/m december 2021 door middel van crowdfunding 100 obligatie’s uitgegeven van ieder € 500,-. De rente bedraagt 2,0 of 0,0 % per jaar. Wij betalen de rente tegelijk met de aflossing uit. De keus voor rente vergoeding is aan de inschrijver even als de keus om de obligatie om te zetten in een gift. 

Vanaf 1 januari 2022 is begonnen met aflossen. 25 jaar lang loten wij gemiddeld jaarlijks vier obligaties uit. De houders van de uitgelote obligaties worden geïnformeerd en kunnen hun keuze voor rente en terugbetaling aangeven.

Voor vragen over uw obligatie (s), de crowdfunding en het doorgeven van gewijzigde situatie’s zoals bijvoorbeeld verhuizing kunt u in contact treden met Dirk Jan Hoogendoorn op penningmeester@scoutingcentrumsneek.nl 

Let op: De campagne is gesloten, er zijn geen nieuwe obligatie’s te koop.

Draagt u Stichting Scouting Centrum Sneek een warm hart toe en wilt u ons steunen? Dat kan door te doneren op onze rekening IBAN NL27 RABO0123308879


Wilt u de crowdfunding informatie nog eens nalezen? Download onze folder hier.
Screenshot 12

Wie gebruikt Scoutingcentrum Sneek?

Bevers, dolfijnen, zeeverkenners, wilde vaart en loodsen. Allemaal namen van leeftijdsgroepen van de scoutinggroepen Greate Pier en Tibrag in dit pand. Ze zijn al ruim 80 jaar op het water te vinden in hun karakteristieke lelievletten. Wie kent ze niet?

Maar ze doen meer. Ze ontplooien (veelal watergerelateerde) activiteiten voor de 175 scouts die vanaf hun zevende lid kunnen worden: van zeilen tot onderhoud van de vloot (12 Lelievletten en een aantal andere vaartuigen). Van splitsen en knopen tot spelletjes met water, wind, boten. Van knutselen tot vlotbouwen en meer. Veel meer. Zo leren de scouts roeien en wrikken, een vuur stoken, schiemanswerk, EHBO, een route uitzetten, hiken, barbecueën en andere typische scoutvaardigheden. De scouts kunnen zeildiploma’s halen en er worden zomerkampen, weekendkampen, zeiltochten, filmavonden, feestjes en andere activiteiten georganiseerd.

Scouting Sneek: van alles te doen!