Verbouwing Scouting Centrum Sneek

In de boerderij aan de Houkesloot die het Old Burgerweeshuis in 1920 liet bouwen bruist het nu van de activiteiten. Jeugd en jongeren maken kennis met de watersport, het scoutingspel, niet-formeel leren en natuurlijk de Friese natuur. Binnen de wereld van Scouting leren kinderen en jongvolwassenen samenwerken en worden spelenderwijs normen en waarden bijgebracht.

De Stichting SCS (Scouting Centrum Sneek) exploiteert en beheert dit unieke pand waarvan de Scoutinggroepen Greate Pier en Tibrag de vaste gebruikers zijn. Zo’n 175 scouts, in leeftijd variërend tussen 5 en 25 jaar maken kennis met het Scoutingspel op én om het water. Het effect van Scouting? Vorming voor de rest van hun leven. Door het intensieve gebruik van het pand en de eerbiedwaardige leeftijd, is een grondige renovatie noodzakelijk.

Die verbouwing kunnen we niet alleen. Samen met jou én een heleboel anderen willen we dit project realiseren. Scouting Sneek bouwt aan de toekomst. Bouw jij met ons mee?

Zij dragen ons een warm hart toe

Crowdfunding

Scouting Centrum Sneek geeft een obligatielening uit. Via deze actie willen wij € 150.000,- bij elkaar brengen. Ookwel ‘crowdfunding’ genoemd. Wij zetten 300 obligaties uit van € 500,- elk, tegen een rente van 2,0 of 0,0 % per jaar, meer dan de banken! De keus voor de rente is aan de inschrijver. Wij betalen de rentete gelijk met de aflossing uit.

Vanaf 1 januari 2022 beginnen wij met aflossen. 25 jaar lang loten wij gemiddeld jaarlijks twaalf obligaties uit. De houders van de uitgelote obligaties ontvangen hun inleg met rente terug. Het gehele bedrag mag u ook schenken wanneer u uitgeloot wordt tot uitbetalen. Wilt u ook obligatiehouder worden? Meldt u dan uiterlijk op 1 januari 2021 aan op crowdfunding@scoutingcentrumsneek.nl met vermelding van het gewenste aantal obligaties van € 500,-

Let op: Als u zich aanmeldt, dan rekenen wij erop dat u ons het opgegeven bedrag betaalt. Na toewijzing van de obligaties dient u het verschuldigde bedrag binnen twee weken te voldoen op onze rekening IBAN NL74 ABNA 064390375

Meer lezen over deze obligatie actie? Download onze folder hier.

Screenshot 12

Nieuw ontwerp

Onix architecten uit Groningen heeft een verrassend en ruimtelijk ontwerp gemaakt. De architect heeft de ligging van het pand als uitgangspunt genomen en het gebouw meer ‘watergericht’ gemaakt. De wens van ‘ruimte en licht’ uit zich in de prominente raampartijen die het geheel een meer toegankelijke en welkome uitstraling geven. De authentieke uitstraling van het pand blijft de basis van het ontwerp en verder gaan we uit van de huidige bebouwingsoppervlakte.
Het voorliggende ontwerp is geaccepteerd door de gemeente Súdwest-Fryslân.

Kern van het plan is het oplichten van het dak. Hierdoor ontstaat aanzienlijk meer ruimte op de bovenverdieping. Deze even noodzakelijke als verrassende ingreep biedt ons de mogelijkheid om het pand nog beter te benutten. Op de bovenverdieping willen we, behalve een groepsruimte, op termijn een slaapaccommodatie voor groepen realiseren. Hiervoor worden uiteraard ook andere voorzieningen getroffen zoals vloer- en wandisolatie en brandpreventiemaatregelen. Uiteraard worden ook alle andere faciliteiten en ruimtes vernieuwd: sanitair, keuken, bar, entree, verwarming etc

Nieuwe situatie 01

Wie gebruikt Scoutingcentrum Sneek?

Bevers, dolfijnen, zeeverkenners, wilde vaart en loodsen. Allemaal namen van leeftijdsgroepen van de scoutinggroepen Greate Pier en Tibrag in dit pand. Ze zijn al ruim 80 jaar op het water te vinden in hun karakteristieke lelievletten. Wie kent ze niet?

Maar ze doen meer. Ze ontplooien (veelal watergerelateerde) activiteiten voor de 175 scouts die vanaf hun zevende lid kunnen worden: van zeilen tot onderhoud van de vloot (12 Lelievletten en een aantal andere vaartuigen). Van splitsen en knopen tot spelletjes met water, wind, boten. Van knutselen tot vlotbouwen en meer. Veel meer. Zo leren de scouts roeien en wrikken, een vuur stoken, schiemanswerk, EHBO, een route uitzetten, hiken, barbecueën en andere typische scoutvaardigheden. De scouts kunnen zeildiploma’s halen en er worden zomerkampen, weekendkampen, zeiltochten, filmavonden, feestjes en andere activiteiten georganiseerd.

Scouting Sneek: van alles te doen!